Bantuan B40 Tablet Percuma Untuk Pelajar Sekolah Menengah

Bantuan B40 Tablet Percuma Untuk Pelajar Sekolah Menengah

Bantuan B40 Tablet Percuma Untuk Pelajar Sekolah Menengah

Bantuan B40 Tablet Percuma Untuk Pelajar Sekolah Menengah, Menteri Kewangan Tengku Zafrul berkata dalam satu kenyataan mengenai bajet 2022 bahawa kerajaan akan bekerjasama dengan syarikat komunikasi untuk melancarkan Peranti Siswa Keluarga Malaysia, alat akses Internet untuk pelajar pengajian tinggi di Malaysia. Penerima akan dibekalkan dengan komputer tablet.

Di bawah Program Pelajar Keluarga Malaysia, kerajaan akan menyumbang RM450 juta dan syarikat komunikasi akan menyumbang RM65 juta, yang dijangka memanfaatkan 600,000 pelajar daripada keluarga B40 berpendapatan rendah.

Sema: Touch 'n Go ewallet Malaysia Semak Insurans Deposit Dengan RM 1.00

Kerajaan masih belum menentukan cara untuk mengenal pasti pelajar keluarga berpendapatan rendah B40, tetapi ia dipercayai bergantung kepada penerimaan bantuan. Sekiranya ibu bapa pelajar telah menerima bantuan BPR, BKC atau BKM, mereka layak menerima tablet tersebut.

Semak: Bantuan Bujang 2022 BKM Dapat Sekali RM350

Beberapa senator mengkritik kerajaan kerana tidak mengeluarkan tablet, tetapi komputer riba yang lebih praktikal daripada tablet.

Penutup

Semoga informasi Bantuan B40 Tablet Percuma Untuk Pelajar Sekolah Menengah, berfaedah untuk anda, sila kongsi kat kawan dan sosialmedia kamu.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url