Perniagaan Online Tanpa Modal dan 10+ Menguntungkan Ramai Orang

Perniagaan Online Tanpa Modal dan 10+ Menguntungkan Ramai Orang, Adakah terdapat perniagaan dalam talian tanpa modal? Terdapat banyak pilihan. Dari perniagaan yang berkaitan dengan barang hingga dalam talian penuh yang bergantung pada kemahiran.

Perniagaan Online Tanpa Modal dan 10+ Menguntungkan Ramai Orang

Dengan memilih perniagaan ini, anda dapat menjana banyak wang dan menjadikannya sebagai sumber pendapatan bulanan. Sesiapa sahaja boleh menjalankan perniagaan. Dari suri rumah, pekerja, hingga pelajar.

Sistem kerja juga berbeza-beza. Anda boleh menjadikannya perniagaan kediaman atau sampingan. Di samping itu, ia juga dapat digunakan sebagai satu-satunya pendapatan dengan menjalankannya sepenuhnya. Tidak separuh jalan.

Pada kesempatan ini, kami akan memberikan beberapa pilihan perniagaan. Jadi, selamat mendengarkan akhirnya untuk mengetahui perinciannya.

Contoh cadangan perniagaan online tanpa modal yang berkaitan dengan penjualan barang

20 Cadangan Perniagaan Online Tanpa Modal

Berikut adalah beberapa contoh perniagaan online profesion atau pekerjaan yang boleh dilakukan dalam talian tanpa memerlukan modal sama sekali. Walaupun anda memerlukan modal, sekurang-kurangnya ia adalah peranti yang anda gunakan setiap hari, iaitu telefon pintar atau komputer riba.

1. Dropship dari kedai dalam talian

Apabila anda mendengar ungkapan "perniagaan tanpa modal", dropshipping adalah salah satu pilihan perniagaan yang paling sering terlintas di fikiran seseorang. Ini kerana dengan menjadi dropshipper, seseorang tidak perlu membeli atau mengumpulkan stok.

Cara kerjanya sangat mudah, iaitu dengan menjadi penghubung antara pembekal kedai dalam talian dan pembeli yang dikenali atau orang baru yang belum pernah dikenali sebelumnya.

Contohnya, anda tahu pembekal pakaian Muslim. Oleh itu, sebagai dropshipper, sila jual produk mereka terus kepada rakan di media sosial, jiran, atau buat kedai dalam talian anda sendiri di pasar tertentu.

Apabila terdapat transaksi pembelian dari pelanggan, sila beli terus dari pembekal melalui pasar dengan mengisi ruangan dropshipper semasa pembayaran.

Harga jualan yang ditetapkan sudah tentu mempunyai nilai margin tersendiri. Untuk selamat, anda harus berkomunikasi dengan pembekal dan juga meminta izin mereka untuk menghantar produk mereka.

Lebih baik jika anda memilih pembekal yang berkomunikasi dengan baik dan bersedia memberikan jawapan dengan cepat.

2. Buka perkhidmatan deposit dalam talian

Perkhidmatan deposit dalam talian adalah salah satu perniagaan sampingan yang cukup dipercayai. Kerana perniagaan ini tidak memerlukan modal. Di sini, anda hanya akan menemui produk yang dipesan oleh pelanggan setelah transaksi deposit berlaku.

Ini bermaksud bahawa perniagaan ini tidak perlu menyediakan stok di rumah.

Sebagai contoh, Person A tinggal di Malang dan membuka perkhidmatan untuk cenderahati khasnya, seperti kerepek buah dan strangel Malang dalam gaya Teuku Wisnu.

Oleh itu, apabila seseorang mempercayakan produk dan membuat pembayaran, A yang baru akan mencari produk tersebut. Sudah tentu, ada perjanjian bayaran perkhidmatan antara A dan pembeli.

3. Menjual barang terpakai secara dalam talian

Sekiranya anda mempunyai barang terpakai yang tidak terpakai, tidak ada salahnya mencantikkannya sebentar dan kemudian menjualnya di beberapa pasar khas untuk barang terpakai. Contohnya, menjual barangnya di OLX.

Beberapa produk yang mungkin dijual adalah telefon pintar lama, komputer riba, dan pakaian terpakai yang masih perlu digunakan.

Untuk menjalankannya, modal tidak diperlukan sama sekali. Cukup buat akaun di pasaran dan kemudian lakukan pemasaran dengan teliti.

Sekiranya ramai yang membeli produk tersebut, anda boleh mengumpulkan wang untuk menjual barang terpakai lain dengan membeli dari orang tengah. Peredaran wang seperti ini berpotensi untuk berkembang sekiranya dilakukan dengan serius dan susah payah.

4. Menjadi broker dalam talian

Sekiranya anda mempunyai rangkaian yang luas, anda juga boleh menjadi broker dalam talian.

Untuk menjalankan perniagaan dalam talian yang menguntungkan ini tanpa modal, anda memerlukan banyak kenalan dari pemilik tanah, kereta terpakai, motosikal terpakai, atau objek lain.

Kemudian, luaskan rangkaian dengan meningkatkan rakan Facebook setia, rakan kuliah, dan lain-lain. Mereka adalah pembeli berpotensi.

Sertailah kumpulan jual beli di FB atau media sosial lain untuk memasarkan produk kereta dan motosikal terpakai ke tanah.

Sistem pendapatan umumnya merupakan peratusan dari harga jual yang anda berikan kepada pembeli. Bergantung pada perjanjian, sama ada wang itu akan diperoleh daripada pembeli atau pemilik barang. Tetapi kebanyakan pemilik barang.

Jenis perniagaan dalam talian yang menguntungkan tanpa modal (dalam talian penuh)

Berikut adalah beberapa contoh perniagaan yang, apabila dilakukan secara penuh, memiliki potensi yang luar biasa kerana mereka dapat menjana hingga puluhan juta per bulan:

5. Menjadi blogger

Blogger adalah perniagaan yang sangat menjanjikan. Perniagaan ini memerlukan kemahiran menulis. Oleh itu, jika anda sudah mempunyai stok ini, teruskan membuat blog.

Sekiranya anda mahukan yang percuma, cubalah membuatnya di blogspot atau wordpress. Urus blog dengan tekun agar pengunjung bertambah. Sekiranya anda mempunyai banyak pengunjung, sila daftar akaun dengan Google Adsense.

Pasang iklan adsense apabila permohonan telah diterima dan dapatkan kod iklan.

6. Menjadi penulis dalam talian

Selain menjadi blogger, kemahiran menulis juga dapat digunakan untuk membuka perkhidmatan menulis artikel. Sertailah laman web yang membuka peluang untuk berkongsi artikel dan mendapatkan wang darinya.

Di samping itu, ada pilihan lain yang jauh lebih menjanjikan, iaitu dengan membuka perkhidmatan anda sendiri. Di sini, anda boleh menetapkan kadar penulisan anda sendiri. Caranya adalah dengan menyertai kumpulan pemilik blog atau laman web.

Di samping itu, sila buka perkhidmatan mereka dengan membuat laman web penulisan artikel anda sendiri supaya pasaran lebih luas.

7. Perkhidmatan terjemahan dalam talian

Kemahiran terjemahan kini juga dapat digunakan dalam talian tanpa perlu membayar yuran khas. Cukup buka perkhidmatan melalui internet, maka anda akan mendapat banyak pelanggan selagi promo itu dipandang serius.

Di samping itu, pastikan terjemahannya bagus sehingga orang yang memesan berpuas hati dengan hasilnya.

Beberapa contoh pelanggan perkhidmatan terjemahan adalah terjemahan buku, jurnal, drama, filem, dan lain-lain.

8. Membuka kursus atau kursus dalam talian

Sekiranya anda mempunyai kemampuan untuk mengajar mata pelajaran tertentu, tidak ada salahnya untuk membuka kursus atau tunjuk ajar dalam talian. Untuk membuka perniagaan dalam talian tanpa modal ini, yang diperlukan hanyalah penguasaan bahan yang baik.

Sekiranya anda mahir dalam matematik, sila ikuti pelajaran matematik. Sekiranya anda ingin menumpukan perhatian pada bahan Al-Quran, buka kursus Al-Quran. Perkara yang sama berlaku untuk kemahiran lain atau kursus berasaskan pengetahuan yang anda kuasai.

9. Menjadi Youtuber

Ramai orang telah memilih untuk menjadi YouTuber. Walaupun terdapat begitu banyak pesaing, perniagaan ini masih mempunyai prospek yang baik selagi pintar untuk mencari niche yang tepat.

Selain memastikan ceruk yang dipilih betul, anda juga harus menguasai teknik videografi dan penyuntingan yang baik agar kandungan yang dimuat naik dapat dinikmati oleh penonton dan pelanggan dengan selesa.

Sistem kerja YouTube adalah untuk membuat kandungan yang baik, kemudian mendapatkan tontonan dan pelanggan. Sekiranya saluran tersebut memenuhi syarat untuk didaftarkan dengan Google Adsense, maka mohon.

Tunggu sehingga permohonan diluluskan dan anda boleh meletakkan iklan untuk setiap kandungan yang dimuat naik di Youtube.

10. Buka perkhidmatan SEO

SEO atau Search Engine Optimization adalah salah satu kemahiran yang sangat diperlukan dalam dunia digital. Melalui kemahiran ini, seseorang dapat mengurus laman web, saluran, dan kandungan lain dengan mudah.

Ini kerana SEO membolehkan anda mendapat kedudukan pertama di halaman pengeluaran sehingga jumlah kunjungan ke laman web meningkat dan jumlah tontonan di saluran meningkat.

Masalahnya, tidak semua orang dapat melaksanakan SEO dengan baik. Sebenarnya, tidak sedikit yang tidak memahami bagaimana SEO berfungsi.

Dari sini muncul peluang untuk membuka perkhidmatan perunding SEO. Anda boleh memulakan dengan membuka perkhidmatan penyelidikan kata kunci, memaksimumkan niche anda, bagaimana menulis artikel. Semuanya menjadi satu unit yang akan menghasilkan banyak wang dan menjadi sumber pendapatan bulanan.

11. Urus akaun di instagram

Pada masa ini, banyak orang telah menjadi celebgrams. Ada yang membuat akaun peribadi untuk menjadi artis di Instagram, yang lain menguruskan akaun dengan niche tertentu.

Kedua-duanya sama-sama menguntungkan kerana dapat membawa iklan berbayar. Anda boleh menjana pendapatan dari iklan ini. Yaitu dengan berhubung terus dengan pengiklan.

Perbezaan antara mengurus akaun peribadi dan akaun khusus di atas hanya terdapat dalam konsep. Di mana untuk akaun peribadi, anda akan menjadi seseorang yang terkenal atau lebih kerap dipanggil selebriti.

Tetapi jika anda lebih suka menjadi orang yang bekerja di belakang tabir, pilihlah tema kandungan yang anda mahukan dan bagikan dalam bentuk bertulis. Contohnya, maklumat akaun, berita dan lain-lain.

Untuk pilihan kedua ini, kemahiran yang diperlukan adalah membuat reka bentuk grafik atau infografik. Anda tidak perlu risau tentang kemahiran ini, kerana terdapat banyak aplikasi pembuatan fotografi yang boleh anda muat turun secara percuma di Play Store.

12. Menguruskan kumpulan di facebook

Facebook adalah salah satu platform yang boleh dipercayai untuk menjana wang. Caranya adalah dengan membuat kumpulan dan meraih pengikut sebanyak mungkin. Kumpulan selain daripada diperdagangkan juga boleh dijadikan kumpulan berbayar.

Contoh untuk kumpulan berbayar adalah kumpulan yang mengandungi maklumat dan pelajaran penting kemudian ditutup. Bagi orang yang ingin bergabung, ada wang yang perlu dibayar.

13. Menjadi podcaster

Podcaster adalah salah satu peluang yang dapat diambil jika anda mempunyai kepakaran dalam bercerita, sauh, atau sesuatu yang lain.

Bahan yang boleh digunakan adalah artikel blog atau anda boleh membuat sendiri bahan dan kemudian membacanya. Gunakan platform seperti Spotify untuk menjangkau lebih banyak pendengar.

14. Perkhidmatan pembuatan laman web

Pada masa ini, terdapat banyak kedai dalam talian untuk syarikat yang memerlukan laman web. Seiring dengan perkembangan dunia digital, ahli perniagaan mesti turut serta dalam membuat kejayaan untuk mendekati pelanggan mereka.

Sekiranya anda dapat membuat laman web dan dapat menguruskannya dengan baik, maka perniagaan pembuatan laman web ini sangat menjanjikan untuk dijalankan.

Harga pembuatan laman web paling murah ialah 2.5 juta. Harganya boleh meningkat bergantung pada spesifikasi laman web seperti apa yang pelanggan perlukan.

Katakan anda boleh bekerja di 4 laman web dalam sebulan, kemudian anda dapat mengantongi 10 juta dengan segera. Kerja itu mudah dan boleh dijalankan bila-bila masa di mana sahaja.

15. Buka perkhidmatan reka bentuk grafik

Mempunyai kemahiran reka bentuk? Cuba buka perkhidmatan reka bentuk grafik. Perniagaan ini juga mempunyai upah yang cukup tinggi sehingga sangat menjanjikan.

Walaupun ketika ini terdapat banyak persaingan dalam perniagaan ini, termasuk dari aplikasi reka bentuk segera, hakikatnya perkhidmatan reka bentuk grafik masih diperlukan.

Ini kerana kebanyakan aplikasi reka bentuk segera menawarkan reka bentuk yang tidak unik, iaitu melalui pilihan templat dan tema tertentu.

Berbeza dengan perkhidmatan reka bentuk grafik yang membuat reka bentuk secara manual sehingga hasilnya unik dan tidak ada yang dapat menandinginya. Ia sesuai untuk membuat logo, sepanduk, jemputan, dan reka bentuk lain.

16. Pemain dalam talian

Sekiranya anda suka bermain permainan dalam talian, maka seriuslah. Pada masa ini, terdapat banyak penjualan item hingga akaun nominal yang cukup besar.

Sekiranya anda berjaya menguruskan akaun pemain sehingga berada di tahap yang cukup tinggi, harganya dapat mencapai puluhan juta rupiah untuk hanya satu akaun.

17. Ahli gabungan

Pembayaran untuk perniagaan gabungan ini adalah dalam bentuk komisen. Contohnya, anda membuat blog, di blog anda menulis artikel dan memasukkan pautan produk untuk pembelian ke Amazon.

Sekiranya orang yang mengklik pautan membeli produk, anda akan mendapat komisen secara automatik. Ini bermakna anda berafiliasi dengan amazon.

Pada masa ini, terdapat banyak laman jual beli yang membuka peluang afiliasi. Oleh itu, jika anda mempunyai blog dan berhasrat untuk menjadi ahli gabungan, sila daftarkan blog anda di laman pasar yang membuka peluang ini.

Dengan cara ini, peluang untuk menjana wang terbuka luas.

Untuk menjalankan perniagaan dalam talian tanpa modal ini, sila tulis artikel yang kandungannya sesuai dengan produk yang pautan anda kongsi. Jadi, kandungan yang anda buat boleh menjadi linear.

18. Jual gambar

Sekiranya anda mempunyai hobi fotografi, maka tidak ada salahnya membuka perkhidmatan foto. Perniagaan ini dapat dijalankan tanpa modal, iaitu dengan menggunakan kamera telefon bimbit atau telefon pintar.

Terdapat banyak laman web yang bersedia membayar gambar anda, salah satunya adalah iStock. Sila sertai dan sertakan foto menarik ke dalamnya.

Jangan terlalu rumit dalam memikirkan idea foto. Kerana gambar sederhana juga sangat diperlukan. Contohnya, foto makanan Indonesia, rupiah, dan perkara-perkara mengenai kehidupan seharian anda.

19. Urus tik tok

Tik Tok menjadi platform popular sejak kebelakangan ini. Di sini, anda boleh membuat pelbagai kandungan. Dari lucu hingga bermaklumat.

Sama seperti Instagram dan Facebook, anda juga dapat memperoleh wang dari kandungan yang anda buat di TikTok, iaitu dengan menjadi selebriti di platform.

Caranya adalah dengan membuat kandungan yang menarik dan kemudian mendapat banyak pengikut. Apabila sudah terkenal, anda boleh mengoptimumkannya dengan memanfaatkan iklan atau menjual akaun anda dengan harga tertentu.

Sekiranya anda memilih untuk menjual akaun, maka kami cadangkan untuk membuat lebih dari satu akaun. Sehingga apabila seseorang menjual, anda dapat memberi tumpuan untuk mengembangkan akaun yang lain.

20. Membuat kandungan di facebook

Selain kumpulan, pengoptimuman Facebook juga dapat dilakukan melalui video.

Pada masa ini, Facebook memberi peluang kepada penggunanya untuk membuat kandungan video dan memperoleh wang dari kandungan tersebut.

Ini bermaksud, selain dari YouTube, anda dapat menjana wang dari video melalui FB. Kaedahnya hampir sama dengan membuat kandungan di Youtube, iaitu dengan membuat kandungan video yang paling disukai orang dan kemudian meletakkan iklan apabila terdapat banyak penonton.

Sama seperti Youtube, FB juga mempunyai beberapa pilihan. Dari iklan dalam aliran hingga kandungan berjenama. Cukup sesuaikan dengan kandungan yang anda buat dan pilihan yang paling sesuai untuk anda ambil.

Ultima

Itulah beberapa cadangan perniagaan online tanpa modal yang boleh anda cuba. Sebilangan besar perniagaan di atas merangkumi perniagaan yang menjual setiap hari dan sesuai sebagai sumber pendapatan. Cuma, tumpuannya adalah dalam talian. Jadi, pilihan untuk menganggapnya serius atau tidak adalah pilihan anda.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url