iPhone 13 Akan Datang Dengan Beberapa Varian Warna Baru


iPhone 13 Akan Datang Dengan Beberapa Varian Warna Baru - iPhone 13 adalah salah satu siri telefon pintar yang dilancarkan oleh orang ramai tahun ini.

Oleh kerana sangat dinantikan, tidak hairanlah pelbagai jenis khabar angin mengenai iPhone 13 tersebar luas.

Termasuk yang baru diedarkan, iPhone 13 dikhabarkan mempunyai beberapa varian warna baru.

Seperti diketahui, iPhone 13 diramalkan akan menjadi salah satu produk yang dikeluarkan oleh Apple di Apple Event minggu depan.

Bagi mereka yang tidak tahu, Apple akan mengadakan Acara Apple berjudul California Streaming pada 14 September 2021, waktu Amerika Syarikat atau 15 September 2021, waktu Indonesia.

Selain iPhone 13, Apple Event California Streaming juga dikhabarkan akan menjadi acara pelancaran untuk Apple Watch Series 7 dan AirPods 3.

Beberapa hari sebelum acara itu, khabar angin mengenai iPhone 13 yang akan disertakan dengan beberapa varian warna baru telah tersebar ke khalayak ramai.

Khabar angin ini pertama kali disebarkan oleh laman web 91Mobiles melalui artikel mereka, yang sumbernya didasarkan pada halaman penjualan di e-commerce Ukraine, KTC.

Berdasarkan halaman penjualan KTC, akan ada tiga varian warna baru telefon pintar iPhone 13, iaitu merah jambu, hitam, dan gangsa (gangsa).

Menurut KTC, varian warna merah jambu kemudian akan hadir dalam siri iPhone 13 dan iPhone 13 Mini.

Varian warna ini akan menggantikan warna hijau yang sebelumnya ada pada iPhone 12 dan iPhone 12 Mini.

Selanjutnya, varian warna hitam dan gangsa akan tersedia secara eksklusif untuk siri Pro.

Oleh itu, varian warna iPhone 13 Pro dan iPhone 13 Pro Max mengikut KTC adalah hitam, perak, emas (emas), dan gangsa.

Varian warna hitam dan gangsa menggantikan warna grafit dan biru (biru pasif) pada siri iPhone 12 Pro dan iPhone 12 Pro Max.

Sementara itu, selain perubahan pada varian warna, halaman penjualan KTC juga menunjukkan perubahan pada iPhone 13.

Perubahannya adalah dari segi penyimpanan, di mana iPhone 13 dilaporkan akan mempunyai kapasiti penyimpanan yang sedikit berbeza daripada iPhone 12.

Lalu, berapakah kapasiti penyimpanan telefon pintar iPhone 13?

Halaman penjualan KTC menunjukkan bahawa siri iPhone 13 dan iPhone 13 Mini tidak lagi mempunyai pilihan penyimpanan 256GB.

Versi standard iPhone 13 dan iPhone 13 Mini hanya mempunyai pilihan storan 64GB dan 128GB.

Bagi pilihan storan 256GB, hanya pada siri iPhone 13 Pro dan iPhone 13 Pro Max.

Untuk siri iPhone 13 Pro dan iPhone 13 Pro Max, KTC juga menulis pilihan storan baru, iaitu 512GB dan mengeluarkan pilihan 64GB.

Jadi, iPhone 13 Pro dan iPhone 13 Pro Max akan mempunyai 3 pilihan storan, iaitu 128GB, 256GB, dan 512GB.

Walaupun begitu, ingatlah bahawa apa yang tertulis di e-commerce KTC masih hanya khabar angin sehingga kebenarannya tidak dapat dipastikan.

Jadi, itulah beberapa maklumat menarik mengenai iPhone 13 yang dikhabarkan mempunyai varian warna baru dan kapasiti penyimpanan.

Terus mengemas kini berita terkini hanya di MakeMac untuk mengetahui kemas kini mengenai iPhone 13, terutamanya mengenai peluncurannya di Apple Event yang akan datang.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url